Prijzen vergelijkenGeen specifieke datum >>

De uitbreiding van Lelystad airport gaat door

De uitbreiding van Lelystad Airport gaat door. Dit bleek vorige maand uit een uitspraak van de Raad van State. De bezwaren tegen het bestemmingsplan van de gemeente Lelystad zijn namelijk ongegrond verklaard. Er is geen hoger beroep meer mogelijk tegen de uitspraak van de Raad van State, wat betekent dat de uitbreiding definitief doorgaat.

Het bestemmingsplan van Lelystad Airport maakt het mogelijk de start- en landingsbaan te verlengen van 1.250 meter naar 2.700 meter en te verbreden van 30 meter naar 45 meter. De uitspraak over  dit bestemmingsplan voldt nadat twee akkerbouwers en de Vogelbescherming in beroep gingen tegen de plannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak omdat zij vonden dat omliggende natuurgebieden, en met name de kiekendieven die daar leven, gevaar zouden lopen.

Amsterdam Airport Schiphol is blij met de uitspraak. Lelystad Airport is namelijk eigendom van Schiphol. Het kabinet besloot in 2015 dat Lelystad Airport daar waar er geen plaats meer voor is bij Schiphol, de luchthaven verschillende vakantievluchten moet gaan opvangen. Dit is nodig omdat de Amsterdamse luchthaven dicht tegen de capaciteitsgrenzen aan zit en hierdoor voorlopig niet veel verder kan groeien. Op deze manier kunnen bepaalde vluchten en routes toch doorgaan. De nationale luchthaven gaat zich richten op intercontinentale vluchten en overstappers.

“Een mooie overzichtelijke website”

Familie Spijker

“Ik had via parkerenlelystad-airport.nl snel mijn parkeerplek gevonden”

Reini Graafsma