Parkeren in Lelystad in 2020

2 minuten leestijd
Shoppen in Lelystad

Waar u tegenwoordig weer betaald voor uw parkeerplek in Lelystad, hoefde u dit niet te doen een paar maanden geleden. In april 2020 had gemeente Lelystad namelijk besloten om de betaalautomaten bij gemeentelijke parkeerterreinen en parkeergarages buiten gebruik te stellen. Hiermee wilden ze kans op bestemming van Covid-19 zo klein mogelijk houden. Ook de ondernemersvereniging had baat bij het tijdelijk afschaffen van betaald parkeren in Lelystad om het winkelen aantrekkelijker te maken. In deze periode gratis parkeren bleven de slagbomen wel functioneren. 

Parkeergarages Lelystad

Parkeren in Lelystad is vanaf nu weer betaald. Toch vallen de parkeertarieven van Lelystad wel mee als je het vergelijkt met de parkeertarieven van Amsterdam. U Lelystad kunt u voor de helft van het geld parkeren. Wanneer u in een parkeergarage wilt parkeren, dan heeft u keuze uit vijf locaties. Lelystad heeft de parkeergarages: Parkeergarage Zilverpark, Parkeergarage Neringweg, Parkeergarage De Waag, Parkeergarage Zilverparkkade en Parkeergarage Agoradek. Bij de Parkeergarages De Waag en Parkeergarage Agoradek kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week inrijden. Bij de overige parkeergarage kunt u van 08.00 tot 22.00 inrijden. Bij alle parkeergarages in Lelystad kunt u 24/7 uitrijden.

Blauwe zones Lelystad

Lelystad kent naast vijf parkeergarages ook enkele blauwe zones. Ook wel parkeerschijfzones genoemd. In deze zones kan iedereen gedurende een beperkte periode parkeren met een parkeerschijf. Voordeel van deze zones is is dat iedereen kan parkeren. Nadeel van de blauwe zones is dat u slechts een uur tot twee uur kunt parkeren. Als u langer wilt parkeren in Lelystad dan kunt u beter in een parkeergarage parkeren.

Winkelopeningstijden Lelystad

Sinds mei 2020 zijn de winkels binnen de gemeente Lelystad geopend tussen 06.00 en 22.00 uur. Ook op feestdagen zijn de winkels tussen deze tijden geopend. Enkele feestdagen zoals Goede Vrijdag en 24 december wijken hiervan af. Deze openingstijden zijn mogelijk vanuit een collectieve vrijstelling van gemeente Lelystad. Winkeliers mogen echter zelf beslissen of ze van deze collectieve vrijstelling gebruik willen maken. 

Bataviastad parkeren

Bataviastad heeft een mooi parkeerterrein waar u de auto kwijt kunt. Dit parkeerterrein grenst direct aan het winkelgebied. Hier geldt betaald parkeren. Dit is slechts enkele euro voor een gehele dag.
Naast parkeren in het centrum kunt u ook parkeren bij vliegveld Lelystad. Voor parkeerplekken bij Lelystad Airport kunt u op onze website kijken.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe