Parkeertips

Klokje icoon

1 Reserveer op tijd

Wacht niet te lang met het reserveren van een parkeerplek. Als u een vlucht geboekt heeft kunt u in principe meteen daarna een parkeerplek reserveren. Zo heeft u alles in één keer geregeld en hoeft u er tot de dag van vertrek niet meer naar om te kijken. Het is bovendien verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken omdat dan nog de meeste plekken beschikbaar zijn. Er zijn veel mensen die een parkeerplek nodig hebben, en de beste zijn dan ook vaak het eerst weg. Hoe eerder u boekt hoe meer keuze u heeft. Ten slotte is het niet alleen handig voor u zelf om vroeg te boeken. Er zijn aanbieders die de reservering twee weken van te voren binnen willen hebben. Wij raden u daarom aan op z'n laatst drie weken van tevoren uw parkeerplaats te boeken. Zo bent u zeker van een goed plekje. 

Vergrootglas icoon

2 Verzamel informatie en vergelijk

Als u een parkeerplaats nodig heeft bij het vliegveld kan er veel op u afkomen. Er zijn alleen al vier verschillende parkeervormen en nog veel meer aanbieders, met allemaal verschillende voorzieningen. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden. Alleen zo kunt u een weloverwogen beslissing maken. Via ons vergelijkingsscherm krijgt u een eenvoudig overzicht van uw opties. Geef aan wanneer en waar u een parkeerplaats nodig heeft, en voeg eventueel filters toe die voor uw wensen van toepassing zijn. Als u dit heeft gedaan kunt gaan beginnen met vergelijken. Lees goed de voor- en nadelen van elke aanbieder door en kijk ook vooral naar de reviews van mensen die al geparkeerd hebben bij deze aanbieder. Zo weet u zeker dat de aanbieder in praktijk net zo goed is als op papier. Voor meer algemene informatie kunt u terecht op onze 'hoe werkt het pagina' of bij de 'veelgestelde vragen'. 

Agenda icoon

3 Plan uw vertrek

De dag van vertrek wordt vaak als stressvol ervaren, maar eigenlijk is dit helemaal niet nodig. Plan uw vertrekdag zorgvuldig en bereid van te voren zo veel mogelijk voor. Zorg ervoor dat uw spullen gepakt zijn en dat uw paspoort klaar ligt. Ook andere belangrijke documenten raden wij aan bij de hand te hebben. Het is verstandig de reserveringsbevestiging met uw gegevens en die van de parkeeraanbieder uit te printen. Zorg er voor dat de auto volgetankt is zodat u op de heen- en terugweg geen problemen ervaart. Een laatste belangrijke punt is dat u ruim plant. Ga ruim voor vlucht vertrek van huis. Houd rekening met eventuele files, trek een halfuur uit voor het parkeren en denk er om dat u een paar uur voor vertrek op het vliegveld moet zijn. Als u rekening houdt met deze punten kunt u ontspannen en voorbereid beginnen aan uw reis.

Pijl icoon

4 Houd parkeergegevens bij de hand

Parkeren bij een vliegveld kan nogal ingewikkeld zijn. Er zijn vaak veel verschillende aanbieders en locaties. Als u eigenhandig op zoek gaat naar uw aanbieder zou het een tijdje kunnen duren voor u de juiste locatie gevonden heeft. Wij raden u aan van tevoren het precieze adres te noteren en dit in Google Maps of uw navigatie in te voeren. Als u uw auto geparkeerd heeft is het verstandig om te noteren of te fotograferen waar hij precies staat. Zo hoeft u bij terugkomst niet de hele parkeerplaats af te struinen op zoek naar uw auto. Ten slotte raden wij aan om de reserveringsbevestiging uit te printen zodat u zowel het adres als de contactgegevens van de aanbieder altijd bij de hand heeft. 

Snelheidsmeter icoon

5 Noteer de kilometerstand

Waarschijnlijk heeft u wel eens nare geruchten gehoord over parkeeraanbieders die tijdens uw reis met de auto aan de haal gaan. Parkerenlelystad-airport.nl werkt alleen met erkende en betrouwbare aanbieders, dus u kunt er vanuit gaan dat dit niet gebeurt. Toch is het volledig uitsluiten van eventuele risico's niet mogelijk. Vaak noteren parkeeraanbieders bij afgifte van de auto uw kilometerstand om later aan te kunnen tonen dat er niet onnodig in gereden is. Mochten zij dit niet doen is het verstandig om zelf even de kilometerstand te fotograferen. Wilt u helemaal ingedekt op reis? Maak dan ook foto's van uw auto om eventuele schade te kunnen rapporteren. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat er iets mis gaat terwijl u op reis bent, maar zo kunt u in ieder geval met een gerust hart vertrekken en parkeren bij Lelystad airport.

Benzine icoon

6 Wees voorbereid op de terugreis

Als u uit het vliegtuig komt bent u waarschijnlijk moe en wilt u snel en zo makkelijk mogelijk naar huis. Om de terugweg soepel te laten verlopen is het handig om een paar voorbereidingen te treffen. Als u uw autosleutel zelf moet bewaren, zorg er dan voor dat u dit op een vaste en veilige plek doet. Niks is vervelender dan bij aankomst nog alles over hoop te moeten halen voor de sleutel. Neem voor de zekerheid ook een reserve sleutel mee. Bel direct na het landen de parkeeraanbieder die u komt ophalen of de auto brengt. Zo kan de aanbieder naar het vliegveld rijden terwijl u de koffers in ontvangst neemt, en hoeft u niet lang te wachten. Om startproblemen te voorkomen is het verstandig om de tank goed vol te hebben. Startkabels zijn ook geen overbodige luxe, uw auto kan namelijk moeite hebben met opstarten als hij voor langere tijd heeft gestaan. 

Spaarpot icoon

7 Houd waardevolle eigendommen buiten zicht

Bijna al onze parkeeraanbieders maken gebruik van goede bewakingsvoorzieningen en iedereen heeft wel basisbewaking of een afsluiting van het terrein. Het is daarom erg onwaarschijnlijk dat er iets uit uw auto gestolen wordt, maar 100% uitsluiten is nooit mogelijk. Als u graag het zekere voor het onzekere neemt raden wij aan om op zoek te gaan naar een aanbieder die goede bewaking aanbiedt. De details hiervan kunt u vinden in de specifieke pagina voor elke aanbieder. Een andere goede tip is om alle waardevolle spullen uit de auto te halen. Als er niks ligt kan er ook niks gestolen worden. Heeft u nu toch dingen in de auto liggen, zorg er dan in ieder geval voor dat ze buiten zicht liggen. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe